Saalbach 2011

Er is geboekt!! en het is geworden SAALBACH in Oostenrijk.

Residence Saalbach (4sterren) is het geworden.

Primary Lightbox (Thumbnail Image Link to Image)

Saalbach

Voor meer info over Saalbach-Hinterglemm en het appartement klink op ‘lees meer’

 

 

Informatie Saalbach-Hinterglemm

 

De wintersportplaatsen Saalbach en Hinterglemm zijn zeer populair bij de Nederlanders en die komen hier dan ook ieder jaar terug voor een heerlijke week skiën, maar niet te vergeten voor het feest.
Saalbach is mondainer dan het 3 kilometer verderop gelegen Hinterglemm. Deze laatste ligt iets hoger en is een authentieker skidorp. Via de pistes en met de skibus zijn de dorpen onderling met elkaar verbonden. De skipas geeft recht op het gebruik van alle liften in Saalbach, Hinterglemm en Leogang.
In Hinterglemm is verder een zwembad en kunt u genieten van een ijsbaan. In Saalbach zijn ook tal van gezellige kroegjes en restaurants waar heerlijk eten geserveerd wordt. Saalbach-Hinterglemm hebben alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.Er is een grote verscheidenheid aan hotels en pensions. Ook culinair gezien is er veel te beleven. De echte cracks kunnen zich tegoed doen aan 4km lange afdaling op Schattberg-zijde welke “diepzwart” genoemd mogen worden. Een fijn gebied voor een heerlijke afwisselende wintersportvakantie. Er zijn 40 km winterwandelpaden. Twee maal per week is er een begeleide winterwandeling. Ook andere winteractiviteiten zoals arresleetochten, nachtskiën, ijsklimmen, snowtubing en skidoo voor kinderen behoren tot de mogelijkheden. U kunt elke dag nachtskiën op een verlichte piste. Het skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang is één van de mooiste van Oostenrijk. Meer dan 200 kilometer aan pistes garanderen een fantastische wintersportvakantie. Ook voor snowboarders biedt dit skigebied optimaal plezier. Voor hen zijn in Saalbach, naast half-pipes en een funpark,speciale pistes beschikbaar. Na het skiën of snowboarden zijn de gezellige skihutten het trefpunt voor een ieder. Saalbach is een rustig, klein dorpje. Hinterglemm daarentegen heeft een uitgebreider après-ski met veel Engelse bars.

Saalbach-Hinterglemm

Aantal inwoners :

3.000

Aantal gastenbedden :

2.500

Aantal skihütten :

40

Aantal discotheken :

9

Aantal bars-cafés:

30

Afstand vanaf Utrecht :

981 km

Afstand vanaf snelweg :

70 km

Dorp ligt op een hoogte van :

1.000 meter

Maximale hoogte skigebied :

2.096 meter

Aantal sneeuwkanonnen :

450

Pistes:

Zwart:

15

km

Rood:

95

km

Blauw:

90

km

Totaal:

200

km

Liften

Sleeplift(en):

23

Stoeltjeslift(en):

16

Cabinelift(en):

10

Totaal:

49

 

Leave a comment for: "Saalbach 2011"

Tag Cloud